Ad Symphony

Blog AdSymphonyEmag Marketplace, cum să vinzi mult pe emag
Emag Marketplace

Emag Marketplace, cum să vinzi mult pe emag

Emag Marketplace sau magazin online propriu?

Astăzi la AdSymphony a fost dezbatere mare 🙂 Întrebarea care a născut dezbaterea a fost: Merită sau nu să vinzi pe Emag Marketplace? Sunt multe puncte de trecut în revista, în acest articol voi expune câteva dintre acestea, principalele motive pentru care am ajuns la concluzia că orice produs ai avea de vânzare, merită să fii pe Emag Marketplace. De fapt, Emag Marketplace nu este o alternativă la a avea un magazin online propriu, ci este un alt canal de vânzare. Un canal de vânzare ce trebuie exploatat de oricine.

Ce îți trebuie ca să vinzi pe Emag Marketplace

Cum orice canal de vânzare nou este o nouă oportunitate, această trebuie tratată că oricare altă. Cu buget de marketing planificat și cu amortizare anuală. Mulți clienți ne spun că nu vând mai nimic pe marketplace, dar după ce începem să documentăm bine produsele, să creăm promoții și să investim în vizibilitate, lucrurile se schimbă. Dacă vrei să vinzi mult pe marketplace trebuie să ai răbdare și să investești. Vânzarea efectivă nu te va costă decât dacă se întâmplă. Pentru fiecare comandă primită se plătește un comision la Emag. Dar pentru a face multe vânzări produsele tale trebuie să fie vizibile în site. Cum faci asta? Prin promoții, prin includerea produselor în campaniile Emag și prin organizarea împreună cu Emag de diverse campanii punctuale. Apoi, pentru a îmbunătății rată de conversie este nevoie de o documentare foarte bună a produselor. Atât grafic cât și text.

La ce rezultate să te aștepți pentru vânzările pe Emag?

La cele mai bune după minim 6 luni de prezența acolo. Da, chiar poți depăși performanțele unui magazin propriu, poți vinde mai mult pe marketplace decât pe magazinul tău. Important este să urmărești pașii care trebuie, să ai o strategie de marketing online coerentă și să tratezi contul de pe marketplace că pe propriul magazin. Nu te aștepta să vândă Emag pentru ține! Emag creează doar contextul favorabil realizării vânzării, adică expunere foarte mare. Cum ieși în față, cum îți promovezi marfă și cum convingi clienții s-o cumper ține doar de ține și de strategia ta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *